Атанас Зафиров избухна: Една държава съседка не крие имперските си амбиции

Атанас Зафиров избухна: Една държава съседка не крие имперските си амбиции

Депутатите започнаха разгорещените спорове в изменението и допълнението на Закона за отбраната и въоръжените сили. Първо в дебатите се включи Атанас Зафиров, който така силно изригна от парламентарната трибуна, че се наложи на няколко пъти Цецка Цачева да му спира микрофона. Скандалът е тежък заради евентуалното отдаване на родното небе за чужди самолети.

„Не ми казвайте, че ще обидя някой съюзник. За историята 25 години са една прашинка. Страх ме е, че една наша съседка все повече започва да се меси в работите на държавата и не крие имперските си амбиции и вие господа управляващи сте катализаторът за това“, каза с висок тон Зафиров. Той наплю управляващите партии за скандалните учебници и програми.

„Възторжените дитирамби на книгата на Давутоглу, спорна творба за българските национални интереси, както скандалният бартер за турските ваксини. 7 пъти употребих думата скандално, мога да я употребя и 77 в днешният закон“, заяви още депутатът от БСП, като през това време председателят на Народното събрание Цецка Цачева му спря микрофона, защото се отклонявал от темата.

„Законопроектът е локумено-шекерени алабализма, на път сме да станем първата страна, приземила доброволно авиацията си. Даваме небето си под аренда“, успя да каже Зафиров.

Цецка Цачева пък го прикани да остави езика на омразата към народните представители и да внимава какво говори от парламентарната трибуна.

Loading...

Източник: pik.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

календар
календар

loading...