АТАНАС ЗАФИРОВ : ОТКРИЙТЕ ОСЕМТЕ ”РАЗЛИКИ”

12347916_1079755538701367_8752729763969076723_n


ОТКРИЙТЕ ОСЕМТЕ ”РАЗЛИКИ”
1. Атанас Зафиров 27.11. 2015/ НС – „Нищо, освен политически инат и войнстващо русофобство не би трябвало да ни спре при аналогични ценови оферти да изберем оригинала, а не ментето“.
1. Ген. м-р Румен Радев 16.01.2016/ БНТ – “Нашите МИГ-ове са заложници на политически интереси. В желанието си да не бъдем зависими от Русия, сега ще трябва да удължаваме ресурса на много други компоненти на изтребителите, защото те изтичат“.
2. Атанас Зафиров 27.11. 2015/ НС – „Освен двигателя, самолетът има агрегат, а той се ремонтира само и единствено в Русия. Има и редица други системи и не е ясно за в бъдеще кой носи отговорност за техния ремонт и поддръжка“.
2. Ген. м-р Румен Радев 16.01.2016/ БНТ – „След 10-тина дни трябва да спрем от полет изтребителя, чийто двигател беше ремонтиран, защото колесникът му излиза от ресурс . Сега ще трябва да удължаваме ресурса на много други компоненти на изтребителите, защото те изтичат. До средата на годината всички самолети ще останат на земята, ако собственоръчно не удължим техните ресурси. Договорът с полската страна не е панацея. Имаме нужда от много други неща“.
3. Атанас Зафиров 27.11. 2015/ НС – “От руския производител бихме получили капитално-възстановителен ремонт с ресурс до 500 часа, от които първоначално 350 и още 150 часа през 50, след проверка на двигателите. И най-важното – ремонт, извършен в лицензиран завод-производител, с гаранцията и отговорността на главния конструктор на самолета“.
3. Ген. м-р Румен Радев 16.01.2016/ БНТ – „Имаме нужда от спешен неотложен договор с “РСК -МиГ” за ремонт“.
4. Атанас Зафиров 27.11. 2015/ НС – „Конструкторското бюро на производителя прави постоянни доработки на база натрупан опит и пуска допълнителни бюлетини, с които поляците не разполагат и съответно не изпълняват при ремонта. Именно тази незаконна и морално остаряла документация е една от причините за отказ от сертификация. Ремонтите ще бъдат извършени по остаряла технология и с резервни части втора употреба“.
4. Ген. м-р Румен Радев 16.01.2016/ БНТ – „Министърът на отбраната вече обяви, че ще се пусне процедура по закона за обществените поръчки за доставка на части, паралелно с чакания договор от Полша. Трябва да се каже, че и Полша няма пълния капацитет да удовлетвори нашите искания“.
5. Атанас Зафиров 27.11. 2015/ НС – „За нас е ясно, че с приемането на съглашението ние бракуваме нашата авиация“
5. Ген. м-р Румен Радев 16.01.2016/ БНТ – „С или без двигателите от Полша, до средата на годината всички МиГ-29 остават на земята“ .
6. Атанас Зафиров 15.01. 2016/ НС – “Няма гаранция, че някой ще носи дежурство с нашите пилоти, а не вместо тях. Какво значи “съвместно”, ако ние даваме летища, радари, гориво, логистика и храним чуждите пилоти?”.
6. Ген. м-р Румен Радев 16.01.2016/ БНТ – ” Много ни притеснява какво означава думата “съвместно. Липсата на дефиниция за това какво означава думата “съвместна” охрана на въздушното пространство, записана в закона, силно тревожи. Така формулиран законът допуска ние да участваме съвместно с всички наземни компоненти, но самолетите и летците да бъдат от друга държава.”
7. Атанас Зафиров 15.01. 2016/ НС – „Да не се окаже, че е по-изгодно да купим нови двигатели и модернизираме нашите мигове, отколкото да си плащаме загубата на въздушен суверенитет. Как не можем да разберем , какво означава законово да дадем тази възможност най-ценния капитал на ВВС – хората , с тяхната подготовка и компетенция, летателния и инженерно-техническия състав да бъдат неглижирани за сметка на чужди, което освен всичко друго, подкопава и фундаменталния за НАТО принцип – всяка страна да генерира способности и да е в състояние да осигурява своята защита“.
7. Ген. м-р Румен Радев 16.01.2016/ БНТ – „Енергията, която се влага в промените в ЗОВС, в разработването на концепции за съвместен „ер полисинг” нека да се вложи в разрешаването на проблемите на нашата авиация. И то част по-скоро. Това е фундаментален принцип на НАТО – първо изграждай собствени бойни способности и след това помагай с тях на другите”.
8. Ген. м-р Румен Радев 16.01.2016/ БНТ – “Няма опасност за сигурността на България, ако ни охраняват и чужди изтребители. Има опасност обаче за съществуването на авиацията на страната”.
8. Атанас Зафиров 15.01. 2016/ НС – „Днес – 14 януари 2016г., вие давате път за още една смърт – тази на българската изтребителна авиация, а с нея и на част от националното ни достойнство, държавен суверенитет и идентичност“.

ssss

 

Ние от bulpress.info    публикуваме  Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка).

 

 

 

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.