Борис Цветков пита Фандъкова

 

 

Yordanka-Fandakova-4

ДО
Г-ЖА ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА
КМЕТ НА СОФИЯ

ЧРЕЗ Г-Н EЛЕН ГЕРДЖИКОВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СТОЛИЧНИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

П И Т А Н Е
от Борис Цветков – общински съветник

ОТНОСНО: Възникнало напрежение и недоволство сред гражданите във връзка с обявеното намерение от Софийска вода и прието от КЕВР за предстоящо увеличение на цената на водата с 20% и продължаващо неизпълнение на концесионните задължения от страна на Софийска вода

УВАЖАЕМА Г-ЖО ФАНДЪКОВА,
Концесията бе одобрена за да: свали драстично загубата на вода в мрежата; да гарантира по-доброто й качество; да осигури инвестиции, да подобри събираемостта и да осигури средна цена на водата за целият период на концесията от 1 лв. на 1 м3 вода. Практически нищо от тези цели не се осъществява според обещанията, в т.ч. и за цената на водата. След изборите научихме, че в КЕВР е започнала и одобрена процедура за значително повишаване на цената на водата, а от румънския пример разбираме как става това. Няма никакви основания да считаме, че директорът е работил по един начин в Букурещ, а по друг в София. Вие и други отговорни представители на ръководството на СО и на СОС заявихте, че сте против провеждането на референдум за прекратяване на концесията и че не се нуждаете от подобна подкрепа за да отстоявате интересите на столичани при концесията за водата.
Във връзка с това отправям към Вас следните въпроси:
Какви искания сте отправили към концесионера за гарантиране интересите на столичани (запазване на цената на водата, подобряване на качеството и, намаляване на загубите, реални инвестиции на средства на концесионера за изграждане на нова ВИК мрежа и ремонт на съществуващата), предоговорени ли са условията и какви са резултатите – за кои от тях са сключени анекси към договора? Какви са ангажиментите на Софийска вода и на СО за осигуряване на изграждането на канализация на територията на СО и какво ще бъде изградено в тази и следващите години до 2020? Какви са причините за пропадналия участък от новопостроеното пътно съоръжение до старата телевизионна кула и какво налага разкопаването на километри от пътното платно по бул. „Н.Й.Вапцаров“, който беше цялостно ремонтиран и преасфалтиран преди няколко години?

12107184_10153393247172406_3533235549961707716_n

 

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.