БСП: Идва потоп в България

БСП: Идва потоп в България

Днес БСП даде трибуна в Народното събрание, на която алармира за един огромен проблем, надвиснал над България. Корнелия Нинова изчете доклад, според който 238 язовира са с неизвестна собственост, а водоемите са в окаяно състояние.

“Върховната административна прокуратура е обявила 90 процента от язовирите у нас като опасни, а предписанията, които са дадени за тяхното укрепване не са спазени. Във Велико Търново водоемите са 47, в Сливен 8, в Ямбол 17, Варна – 22, а в Бургас опасните са 24. В Смолян пък не е извършена нито една проверка”, съобщи Нинова, предаде ПИК.

Депутатката от БСП направи едно много тревожно предсказание, че иде потоп в България, ако коритата не се почистят и не се вземат мерки за язовирите. “Снеговете се топят, идват дъждове, къде ще иде тази вода и как водните съоръжения ще издържат. Ще стане страшно и България ще е потопена”, заяви Корнелия Нинова.

От БСП посочиха, че ще продължат да изискват от съответните органи да си свършат работата и да няма бедстващи хора като в Мизия и Аспарухово.
Източник: sosnovini.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.