БСП ще търси подкрепа за вот на недоверие +ВИДЕО

http://bulpress.info/
Според Михаил Миков освен проблемите в сферата на здравеопазването и демографската политика, все по-настойчиво се очертава неспособността на правителството за справяне и с престъпността

БСП ще потърси през тази седмица за разговори парламентарните групи извън управляващото мнозинство, за да обсъдят вот на недоверие към правителството.
Това съобщи лидерът на БСП Михаил Миков на пресконференция днес.
Според него освен проблемите в сферата на здравеопазването и демографската политика, все по-настойчиво се очертава неспособността на правителството за справяне и с престъпността.
Зачестилите случаи на тежки престъпления през последната седмица са индикатор за отсъствието на политика в тази област, а очевидно служителите на МВР са силно демотивирани от т.нар. “реформи”, коментира той.
Има достатъчно мотиви по всяка от тези теми, но това е въпрос, който ще се дискутира с другите парламентарни групи и независими депутати, които ще участват в такъв вот на недоверие, уточни Миков.
По думите му през настоящия сезон за БСП е от изключително значение дефинирането на границата между управляващи и опозиция.
“За нас важното е политиката, опозиционното поведение и създаването на ясни алтернативи на днешното управление, на неолибералния модел”.
В отговор на въпрос Михаил Миков коментира, че на говоренето за президентските избори още не му е дошло времето и то не бива да замъглява главните проблеми пред страната.
Главният въпрос е какъв президент иска България, какъв президент може да възстанови необходимия авторитет на президентската институция, който да бъда равноотдалечен и да не се включва във вътрешнополитическите спорове, подчерта Миков.
Той посочи, че трябва да се проведе разговорът и за мястото и ролята на президентската институция в конституционния модел.

Източник:vesti.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.