Чавдар Георгиев: Правителството трябва да бъде свалено час по-скоро

Чавдар Георгиев: Правителството трябва да бъде свалено час по-скоро

Атакуваме отношението към здравеопазването като пазар

„Вотът на недоверие ще покаже коя е истинската опозиция и кои политически субекти само говорят опозиционно, а лесно подкрепят правителството”. Това заяви в ефира на БНТ народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Чавдар Георгиев. Той бе категоричен, че здравеопазването е в тежка криза, която се дължи на дясното управление и министър Москов. Като пример той даде и въпроса с ваксините. „Правят се низ от грешки, които целят едно – и здравеопазването да стане един пазар, до който да имат достъп само хората, които печелят пари, да се осигурят на едни болници приходи. Нехаем обаче за общото здраве на народа и дали хората имат достъп до медицински грижи”, обясни социалистът. По думите му това е дясното мислене и дясната политика в здравеопазването ще е обект на лявата критика.

По повод на пръстовите отпечатъци Чавдар Георгиев коментира, че то не трябва да се допуска. „Няма го никъде по света и е безобразие от гледна точка на национална и на личната сигурност. То ще лиши хора от реално ползване на медицински грижи – не всички са в състояние да отидат да си вземат лично лекарствата или до болницата”, категоричен бе депутатът. Според него да се тормозят хората с пръстови отпечатъци е безобразие. Георгиев обясни, че до момента в малките населени места кметският наместник е събирал здравните книжки на няколко възрастни хора и е купувал техните лекарства, което няма да бъде възможно, ако се приеме предлаганата промяна.

„Трябва да търсим начин час по-скоро това правителство да бъде сменено. То не работи в интерес на държавата”, категоричен бе народният представител от левицата. Той поясни, че в сферата на здравеопазването БСП е намерила подкрепа в други политически сили, но която и секторна политика да се вземе, тя е достойна за вот на недоверие.

Електронното гласуване ще е средство за тотален контрол върху изборния резултат

Loading...

„БСП няма да подкрепи електронното гласуване. Ако то се въведе, изборният процес ще стане непрозрачен и представителите на политическите партии няма да имат контрол върху извършването на процеса”, заяви Георгиев и подчерта, че става въпрос за подготовката и извършването на изборния процес във всяка сесия. Втора опасност според него е и липсата на гаранция за преноса на данни. „Електронното гласуване е средство за тотален контрол върху изборния резултат. Ще има ясна идентификация между гласуващия и неговия вот. Ако се наруши тайната на гласуване се нарушава свободата на избора. Това не трябва да се допуска”, категоричен бе депутатът от левицата.
Източник:bsp.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.