Чеченци на протест в Грозни в подкрепа на Кадиров и Путин +ВИДЕО

Чеченци на протест в Грозни в подкрепа на Кадиров и Путин

Митинг под надслов „В единството е силата ни“ в подкрепа на лидерите на Русия и на Чечения Владимир Путин и Рамзан Кадиров се проведе днес в Грозни , съобщи ТАСС.

В акцията са участвали представители на обществени организации, органи на държавната власт, студенти от Чеченската република и съседните региони. Участниците в демонстрациите носели плакати с надписи „На вас ви трябват големи катаклизми, на нас ни трябва Русия“, „Подкрепям Кадиров“ и др.

miting7_700

От чеченското вътрешно министерство съобщиха, че в митинга са участвали над 1 милион души. Охраната бе осигурена от над 5000 полицаи. Няма данни за нарушаване на реда.

Припомняме, че наскоро Кадиров отправи строги критики към независимите журналисти и опозиционните активисти, като призова те да бъдат пратени в психиатрични клиники или да бъдат съдени като предатели в служба на враждебния Запад. Това изявление предизвика огромна вълна от нападки срещу Кадиров от страна на опозиционерите, които вече няколко седмици отправят призиви той да бъде свален от поста на ръководител на републиката.

„Обявяваме се категорично срещу тези, които хвърлят кал срещу страната, призовават да се приемат санкции срещу Русия и се опитват да дестабилизират ситуацията. Ние сме за стабилното развитие на цялата страна и Чеченската република. Също така възнамеряваме да изразим подкрепата си на руския президент Владимир Путин и лидера на републиката Рамзан Кадиров“, заяви Хусеин Солгатереев, председател на Съвета на профсъюзите в Чечня.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.