Да си бежанец в собствената си страна..

Да си бежанец в собствената си страна..

Или как Фандъкова ще ти даде чай и топла супа

Излезе информация, че над 168 души са пренощували в кризисните центрове за настаняване на бездомни хора в София. Температурите падат, Вие се опитвате да не умрете от студ. Е вижте има и по-трагични случаи от нашето мрънкане, че сме си забравили ръкавиците и ни е студено на пръстите.

Самоотвержено, ако сте бездомник, госпожа кмет ще Ви предложи allinclusive пакет, не се заблуждавайте, че ще получите лукс, а немотия, ужасяващи условия, не особено топли помещения. Не се и надявайте кметицата лично да Ви сервира топлия чай с много вода от чешмата и без захар, камо ли мед. Супата също ще е топла, но не и вкусна.

Докато приемаме хиляди клетници от източните страни с широки обятия и много европари, забравихме за нашите клетници.

photo_huge_20824
Е те не са герои от едноименното произведение на Виктор Юго „Клетниците“, а истински хора. Това е положението скъпи читатели, за едни има убежище, за други има пейки в парковете покрити с лед и сняг. И вероятно смърт от измръзване. В никакъв случай не мога да твърдя, че условията за бежанци са добри, напротив ако отидем в някой „лагер“ ще останем също толкова потресени! И те са хора знам и те заслужават нормален начин на живот. Добрите хора от тях, които нямам представа какъв процент са, не са виновни, че Великите сили си ги мерят за сметка на тяхното оцеляване!

photo_huge_20826
Г-жо Фандъкова, поздрави. Още Ви чакам в метрото да се повозим заедно! Там поне е по-топло, отколкото в кризисните центрове!

Loading...

Източник:no-comment.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

календар
календар

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.