Daily Mail: Военните учения в Крим дават да се разбере, че Русия няма да даде полуострова (СНИМКИ/ВИДЕО)

Daily Mail: Военните учения в Крим дават да се разбере, че Русия няма да даде полуострова (СНИМКИ/ВИДЕО)

Провежданото в Крим на един от етапите на стратегическото учение „Кавказ-2016” привлече задълбоченото внимание на западните медии.

По време на мащабните маневри руската войска трябваше да отрази атаката на полуострова, което станало „ясен сигнал” от страна на Москва.„Демонстрирайки военна сила, Русия изпраща ясен сигнал, че всяко реално нападение на Крим ще бъде отблъснато” – пише британският Daily Mail в репортажа с впечатляващи снимки „Зловеща проява на военна мощ: Русия показва мускули”.

„Танковете и бронираните машини излязоха от корабите, но ги посрещнаха превъзхождащи сили на защитниците, въоръжени с тежка артилерия” – описва впечатленията си журналист от New York Times.

Повече от 100 самолета и вертолета, около 12 хиляди военнослужещи и авангардни крилати ракети „Калибр”, привлечени в учението, не оставят съмнение по повод силата на войските” – се отбелязва в публикацията.

Вестникът цитира мнението на директора на Центъра за анализ на стратегии и технологии Руслан Пухов, който сравнява руския Крим с „непотопяем самолетоносач”. Според него, полуостровът ще позволи на Москва да укрепи военната си мощ в Черно море.

Някои чужди журналисти, като кореспондентът на CNN Фред Плейтгън, лично наблюдавали маневрите на кримския полигон Опук.

Според неговите впечатления, руската войска сега е снабдена по-добре, отколкото някога след приключване на Студената война”. Тай нарича самите учения „грандиозна демонстрация на сила”.

„Русия даде ясен сигнал с тези мащабни и доста сложни учения. Нейните сили се закрепиха в Крим и във всеки момент са готови да се борят” – пише журналистът.
Превод и редакция: БЛИЦ

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.