Екстремистите от “Боко харам” горят живи деца при поредната си атака

Екстремистите от "Боко харам" горят живи деца при поредната си атака
Оцелял очевидец, скрит на дърво, каза, че е видял как екстремисти от “Боко харам” са подпалвали колиби и е чул детски писъци сред хората, изгорели живи при последната атака на местните нигерийски джихадисти, предаде Асошиейтед прес.

Десетки овъглени трупове и тела с рани от куршуми бяха разпръснати по улиците на село Далори след вчерашното нападение на “Боко харам”.

Селото се намира само на 5 км от Майдугури – най-големия град в Североизточна Нигерия, смятан за “родно място” на ислямистката терористична организация, съобщиха очевидци и войници.

Стрелбите и палежите продължили 4 часа, разказа спасилият се Аламин Бакура, плачейки по телефона, докато се обаждал на екипа на АП. Той съобщи, че няколко членове на неговото семейство са били убити или ранени.

Ужасите продължили със самовзривяването на три жени камикадзе сред хората, които успели да избягат в съседното село Гамори, убивайки много хора, твърди войник очевидец, пожелал анонимност, тъй като не е оторизиран да говори с журналисти.

Все още не се знае броят на жертвите от вчерашните зверства на джихадистите, защото продължава събирането на тела, включително из околните горички, където те излавяли и убивали бягащи селяни, каза работник по сигурността, участващ в събирането на труповете.
източник:dariknews.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.