Fox News: Западът се опитва да опозори Орбан, защото казва очевидните неща на глас

Fox News: Западът се опитва да опозори Орбан, защото казва очевидните неща на глас Виктор Орбан бе избран за четвърти път на поста министър-председател на Унгария и западните медии започнаха да го клеветят, заяви Тъкър Карлсън, водещ на Fox News.

Така CNN нарече Орбан „авторитарен лидер“ и „ключов съюзник на Путин“. Според водещия на Fox News, Западът се опитва да опозори унгарския лидер, защото осмелява да каже на глас очевидните неща, пишеRT.

Втората ни добра новина е, че вчера Виктор Орбан беше избран за четвърти път, спечелвайки изборите с убедителна победа. В речта си Орбан го нарече „победа за рационалния национализъм“, което със сигурност е вярно, както и упрек към, и цитирам, „вътрешната левица, международната левица, брюкселските бюрократи, империята на Сорос с цялата й парите, международните мейнстрийм медии и в крайна сметка в резултат дори президентът на Украйна. Струва си да се отбележи, че всички тези сили и хора бяха пламенни противници на преизбирането на Виктор Орбан.

И е разбираемо защо. Той прави неща, които никога не трябва да се правят. Орбан казва очевидното на глас. Например миналото лято той ни каза, че за да защитим семействата, първо трябва да осигурим охраната на държавните граници.

Виктор Орбан: Ако някой, без да получи разрешение от унгарската държава, пресече границата ви, трябва да защитите страната си. И кажете: “Момчета, спрете!” Ако искате да преминете границата, елате при нас, има законова процедура. Тя трябва да бъде следвана. Но човек не може да премине границата без никакви ограничения, разрешения, какъвто и да е принос или контрол от страна на унгарската държава. Опасно ли е. И неговите хора трябва да бъдат защитени от всяка опасност.

И мислите, че имате право на това?

Виктор Орбан: Разбира се! То е дадено от Бог, от природата. Имаме всички аргументи, защото това е нашата страна, нашето население, нашата история, нашият език. Следователно, ние трябва да го направим. Разбира се, ако сте в беда и няма никой по-близо до унгарците, тогава трябва да помогнете. Но не можете просто да кажете: „Това е хубава страна. Искам да дойда и да се установя тук, защото тук животът е по-приятен.” Да дойде тук не е право на всеки човек. Няма начин. Защото това е нашата земя. Това е нация, това е общност, това са семейства, история, традиция, език.

История, традиция, език. Намерете петима души, които са против.

Срещу това са онези, които мразят идеята за държави като такива. Тези, които биха искали да заличат всички различия между държавите, защото така биха имали повече власт.

Но нека погледнем голямата картина. Току-що видяхте човек, който управлява държава с 10 милиона души в Централна Европа. И той прави всичко малко по-различно – не коренно различно, а малко по-различно. Какво е толкова заплашително в това, че той управлява държава като Америка през 1998 г.? Защо ги ядосва толкова много? Защото това е предизвикателство за техния монопол. Те са му ядосани по същата причина, поради която скоро ще бъдат не по-малко ядосани и на Илон Мъск. Той оспорва монопола им. В крайна сметка монополът е единственото им предимство. В условията на пазарна конкуренция те ще загубят. Защото продуктите им са ужасни.

И така, веднага – и това няма да ви изненада – нашите медии започнаха да клеветят Виктор Орбан. Орбан трябва да бъде спрян! В името на демокрацията! Човекът, който току-що е избран! Днес CNN написа и цитирам: „Виктор Орбан, авторитарният лидер на Унгария и ключов съюзник на Путин, нарече Зеленски свой опонент, след като спечели изборите. (Смях) Между другото, нищо от това не е вярно освен последното изречение. Но те дори не обясняват. Само презумпция: “Той е ужасен!” Той критикува този, когото не е позволено да се критикува. Следователно той е марионетката на Путин.

И така, има няколко въпроса… Между другото, никой в ​​Унгария не е проруски. Унгария получава почти цялата си енергия от Русия, така че вероятно е по-добре да не започвате битка с Русия, която е много по-голяма от Унгария. Много повече. Много пъти. Но в какъв смисъл той е „марионетката на Путин“? Орбан беше един от първите европейски лидери, които осъдиха влизането на руски войски в Украйна. Това е нещо, което не е казано в статията на CNN!

И между другото, как „авторитарен лидер“ току-що спечели убедителна победа на национални избори? Защо Виктор Орбан е „авторитарен лидер“, протофашист, а не просто изключително популярен четвърти премиер?

За да отговорят на този въпрос, критиците на Орбан трябва да измислят нещо. Например, според съобщенията служители на ЕС са разстроени, че – и това е най-добрият цитат! „Г-н Орбан използва мнозинството си в парламента, за да пренапише избирателните закони, да преначертае избирателните райони и да позволи гласуване по пощата без самоличност.

Така се оказва, че ако сте авторитарен лидер, можете да позволите на хората да гласуват по пощата. И това не може да бъде допуснато … в Унгария. Той е авторитарен, ако го прави! Невероятен.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.