ГЕРБ и БСП ще спазят квотите в Сдружението на общините

ГЕРБ и БСП ще спазят квотите в Сдружението на общините

До 5-ти февруари трябва да приключат регионалните номинации на кметовете

ГЕРБ и БСП постигнаха съгласие и ще спазят квотното разпределение на партиите и местните коалиции в Сдружението на общините, съобщи пред медиите председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той се срещна с лидера на БСП Михаил Миков и червената народна представителка Дора Янкова.

“Дискутирахме стабилността на сдружението на общините като един орган, който обединява енергията на всички български общини и перспективите,” обясни Янкова на излизане от дългата среща.

Цветанов обясни резултатите на срещата:

“Днес е Южен централен район, до 5-ти февруари трябва да приключат всички тези регионални събрания, на които участват кметовете на регионите. Ние се съобразяваме със всички номинации, които ще бъдат направени от БСП-Лява България, спрямо всички квоти, които те имат,”

Той припомни, че ГЕРБ има 10 квоти, а БСП – 4.

“Ще се съобразим и с всички останали партии, с които разговаряме – с РБ, ДПС, АБВ, както и да получим пълен консенсус и по квотите за инициативни комитети и местни коалиции,” каза още Цветанов.

БСП и ГЕРБ не са обсъждали планирания от левицата вот на недоверие!
Източник: clubz.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.