Голямо военно учение събра руски военни сили в югозападната част на страната

Голямо военно учение събра руски военни сили в югозападната част на страната

Значителни руски военни сили бяха събрани в югозападната част на Русия за голямо военно учение, предаде The Associated Press.

Министърът на отбраната Сергей Шойгу поясни, че някои въздушно-десантни части и военно-транспортната авиация са поставени в състояние на бойна тревога рано през деня при началото на учението, в което участват войски от руския Южен военен окръг. Окръгът включва и войски, разположени на Кримския полуостров, който Русия анексира от Украйна преди две години, както и части от Северен Кавказ и югозападните области край границата с Украйна. Според Шойгу учението има за цел да провери готовността на войските да отговорят на терористични заплахи и на други предизвикателства.
Източник: cross.bg/

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.