Каролев: Майчинските да са само 3 месеца, да се сложи край на професията майка с дете

karoleff

Трябва да се спре с професията „майка с дете“, макар и по принцип да е добре да се вдигнат помощите за отглеждане на дете.

Това обяви в сутрешния блок на Нова телевизия Владимир Каролев, който е съветник на икономическия министър Божидар Лукарски.

Според Каролев обаче в България майчинските се получавали ужасно дълго като времетраене. В европейски страни получавали сто процента от възнаграждението си, но от 3 до 6 месеца, твърди той.

Икономистът коментира и предложенията за увеличаване на годишния платен отпуск с 5 дни.
„Това предложение на г-н Кадиев е типичен популизъм. Това е див популизъм. В ЕС повечето страни имат по 20 дни отпуска. Повече от това – да се договаря във фирмата“, подчерта той и допълни: „20 работни дни плюс около 13 публични празници са достатъчни.“

Според него стресът идвал не от работа, а от липсата ѝ.

Коментира и актуалната политическа обстановка. Според него от предсрочни избори сега нямало смисъл. „Очаквам от Реформаторския блок да натиска ГЕРБ да се правят реформи“, изтъкна Каролев.

Според него резултатът от едни предсрочни избори би бил от 3 до 6 месеца политическа нестабилност, което ще доведе до въздържане на чуждестранните инвеститори от нови вложения и слаба икономика.

ГЕРБ винаги щяла да е в управлението, защото Бойко Борисов бил феномен и това щяло да продължи, докато е в добро и крепко здраве. ДПС също никога нямало да получи по-малко проценти от тези, които получават.
„И пак ще трябва да се чудим „Атака“ ли ще е партньор, патриотите ли“, коментира Каролев.

Каролев отбеляза, че привържениците на ДСБ били разделени на фенове на ДСБ и фенове на Радан Кънев и посочи, че голяма част от феновете на ДСБ не приемали това, което направи Кънев.

източник: http://bultimes.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.