Местан вади компромати срещу Пеевски и Доган

697426ДПС ще се разцепи на две крила: едното с Ахмед Доган, а другото – с Лютви Местан. Лагерите вече са се хванали за гушите и обикалят страната за привличане на привърженици. Според наблюдатели зад Доган са руските служби, а зад Местан – турските.

Конфликтът обаче не е започнал след изказването на Местан за сваления руски самолет от турската бойна авиация, а още опреди това. Въпреки, че ползвал облагите на бизнеса на кръга #Кой, Местан не бил замесен в корупционни схеми и далавери. Не участвал и в кадруванията в съдебната система, МВР и службите. Това заяви за Фрог нюз бивш депутат от ДПС от Кърджалийския регион. Според него турските приятели на Местан са му предоставили цели папки с факти за участието на Делян Пеевски в контрабанда с цигари, които заливат нелегалния пазар в южната ни съседка. В материалите има и документи, които уличават Пеевски във връзки с хора от терористични организации, някои свързани дори с „Ислямска държава“. Смята се, че Доган е знаел за тези действия на Пеевски, както и че част от печалбите от конрабандата отиват за хира и фирми със съмнителен произход, които осъществяват логистиката на нелегалните български цигари, производство на „Булгартабак“.

От другия отбор – този на Доган, също имали компромати, с които да ударят естан и поддръжниците му. Най-силният коз били обвиненията, че е заложник на интересите на Анкара в България, както и възможността пеевските медии да атакуват непрекъснато формалния лидер на ДПС. Пеевски държал с компромати повечето българи в ръководството на ДПС. Единият от тях бил забъркан в престъпление по купуване на гласове във Варна по време на предните парламентарни избори. Компромати имал и за бившия финансов министър Петър Чобанов и др. Притиснати, те веднага преминали на страната на Доган. Не е ясно обаче дали самият Доган иска Пеевски да е до него в тази ситуация. Почетният председател на движението и негов основател смятал, че с действията си Пеевски отдавна се е компрометирал и може да му осигури единствено пасиви.

източник: Фрог нюз

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.