Миков остро осъди посегателството над Стоян Тончев

Миков остро осъди посегателството над Стоян Тончев

Ето и неговото Обръщение към Приятели, другари и симпатизанти на официалната си страница!

Приятели,
Ето, че натискът върху словото придоби и съвсем физически измерения – научихме, че в четвъртък вечерта двама нападатели са пребили жестоко журналиста Стоян Тончев в Поморие. Питам се дали свалянето на предавания се е сторило не достатъчно категорично.
Последното грозно посегателство издига на ново ниво заглушаването на инакомислещите, за което левицата алармира и протестира. Гласовете, които явно някой държи никой българин да не чува, така или иначе са единици – и на национално, и на местно равнище. Системното им привеждане в мълчание е показателно за сериозността на онова, към което те насочват вниманието на своята аудитория.
„Стабилно” се движим към зоната на информационния здрач – сигурна крачка към „видим” вече „резултат” от едно добре познато като стил управление. То може да е сменило кожата си, но нравът му продължава да носи белезите на авторитаризъм, който ни омайва и разсейва – ту с лафове, ту с гафове. А въпросът е сериозен – потъпкват се демократичните устои на нашето общество, което се нуждае точно от обратното, за да се уравновеси и просперира.
Волгин подразни началници и регулатори с това, което говореше в своята „Деконструкция”, макар запокитена извън всякакъв „прайм-тайм”. Разследването на Ахчиева за дарените, а може би „далаверените”, ваксини на Москов трябваше да се завърти в електронното пространство, за да го видят навреме българите. А сега – побой над техния колега Тончев, който, ако си спомняте, беше кандидат за общински съветник с намерение да атакува „октопода” в Поморие.
За нищо сигурно, нищо стабилно, да не говорим за демократично и свободно, не мога да се сетя, когато намирам думите „журналист” и „бухалки” в едно изречение, когато гледам снимката с обезобразеното лице на Стоян Тончев и чета в придружаващия коментар: „Докато ме биеха, питаха докога ще пиша”.
ededed
Ние от bulpress.infо публикуваме Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка).

Ние от също изказваме нашето възмущение към посегателство на личността на Стоян Тончев както към посегателство над свободата на словото !
Този акт идва да покаже, че всеки който критикува ще бъде бит и убиван, това е брутален опит за цензура или поне да доведе до автоцензура !
Стоян не е само журналист или името, което седи зад сайта zadkulisite.com Той е и приятел от тези, който винаги са заставали на страната на онеправданите и на справедливостта !
Пожелаваме по-скорошно оздравяване от травмите, който му бяха нанесени „с думите много питаш”!
Не спирай Стояне истината има нужда от хора като теб !

 

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.