На „Шерба“ БСП поиска оставката на кабинета „Борисов“

На „Шерба“ БСП поиска оставката на кабинета „Борисов“

Миков: Искаме друг път за развитие на България

Стотици хора се стекоха за поредна година в местността „Шерба“ край село Гроздьово, за да почетат паметта на загиналите антифашисти от чета „Народна дума“ и техния командир Гроздьо Желев“. Специално за поклонението, организирано от Областния съвет на БСП -Варна, пристигна и председателят на НС на БСП Михаил Миков. Пред барелефите глава склониха още народните представители Красимир Янков и Атанас Зафиров, председателите на общинските съвети на БСП от цялата област, общински съветници и др.

Михаил Миков: Няма друга партия, която да има история като на БСП

“Благодаря на всички вас, че всяка година сте тук , за да не изчезне споменът за тези млади герои, част от съпротивата срещу фашизма във Варненска област, част от голямата съпротива срещу фашизма в Европа. Пожелавам на всички млади хора, които днес са тук, да продължават да идват всяка година и да пазят спомена за тях“, заяви пред множеството хора Михаил Миков. По думите му 25 години след промените ситуацията в България не отговаря на очакванията на хората за по-справедливо общество. „България е по-малко социална, България е по-малко справедлива, България е по-малко демократична. Трябва да кажем, че е все повече и болна. Едно огромно мнозинство от хората пък виждат бъдещето на децата си в чужбина“, каза още Миков. Той припомни, че няма друга партията, която има история като тази на БСП.

„Смятам, че точно тук е мястото, където днес ние да заявим ясно, че искаме край на това управление. Искаме не само промяна в президентството, но и нови избори. Искаме оставка на кабинета „Борисов“ и на това срамно за България управление. Искаме друг път за развитие на България“, каза в словото си председателят на Градския съвет на БСП – Варна и член на Националния съвет на партията Борислав Гуцанов. Той добави: „ Кой ли не се пробва през последните години да натика в ъгъла както БСП , така и подвига на тези и на много други герои в ъгъла. Един или двама ли бяха политиците, които се опитват да подменят историята. И това не се прави случайно. Страхуват се от нас. Страхуват се от БСП, защото ние сме единствената партия, която знае и може да върне бъдещето на България. И точно сега е времето да сме заедно повече от всякога, за да дадем отпор на това, което се случва в държавата ни“.
Източник: bsp.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.