Неонацисти се надигат срещу мигрантите в Кьолн

Неонацисти се надигат срещу мигрантите в Кьолн

Полицията усилено се подготвя за неделната демонстрация на опасната групировка „Хулигани срещу салафити“

Полицията в един от най-големите германски градове Кьолн усилено се подготвя за неделната демонстрация (25 октомври) на крайно опасната групировка „Хулигани срещу салафити“, информира The Local. Групировката придоби популярност миналата година, като обедини хулигани от футболни агитки и неонацистки организации, които буквално оставиха след себе си погром в центъра на Кьолн и едвам бяха удържани да не нападнат митинг под лозунга „Рамо до рамо срещу расизма и религиозния екстремизъм“.

Все още не е ясно къде точно в Кьолн ще се проведе новата демонстрация на „Хулигани срещу салафити“. През октомври миналата година обаче екстремистите раниха дузина полицейски служители, като опитаха да стигнат до места в града, известни като квартали на имигранти. Бяха необходими часове, за да може най-сетне полицията да въдвори ред, включително с помощта на водни оръдия.

Заради този печален опит шефът на кьолнската полиция Волфганг Алберс поиска от съда да забрани сегашната демонстрация, но искането му беше отхвърлено. Все пак сега на „Хулигани срещу салафити“ им е забранено да правят шествие през целия град, както миналата година. Те могат да се съберат само на едно място и там да изразят позицията си.

Неонацисти се надигат срещу мигрантите в Кьолн

Освен „Хулигани срещу салафити“, демонстрация ще проведе и ПЕГИДА. Очаква се 500 членове на движението да излязат по улиците на Кьолн. Засега полицията в града още не е взела решение дали ще позволи демонстрацията да стане факт.

Припомняме, че точно в Кьолн беше нападната Хенриете Рекер – кандидат за кмет на града, която спечели и изборите. Рекер беше наръгана с нож заради убежденията си и позицията си в подкрепа на бежанците.
Източник: nbox.bg/

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.