Нина Ставрева: Рок фестивал в Каварна ще има

Нина Ставрева: Рок фестивал в Каварна ще има
Рок фестивал в Каварна ще има, категорична е Нина Ставрева – кмет на Общината. Тя е готова, ако до края на месеца не получи отговор от досегашния организатор, да се обърне и към друга промоутърска фирма.

Още в началото на декември Ставрева е изпратила официално писмо до фирмата – промоутър, която през последните години организира „Каварна рок фест” – „Бългериън лайф мюзик“. Поискала е от организатора на феста Алекси Калев информация за предстоящото издание през 2016 г., за което датите бяха обявени още след последния концерт през 2015 г.

„Отговор на това писмо до момента няма”, обясни Нина Ставрева. Тази седмица е изпратено още едно писмо. Според кмета, редно е да се проведе среща с организатора на фестивала, за да се уточни предоставянето на стадиона, както и да се дискутират другите детайли по организирането му.

„Общината иска да е партньор в организирането на това емблематично за Каварна събитие и очакваме организаторите да ни съдействат и да ни отговорят. За съжаление, отговор няма”, допълни Нина Ставрева. Тя заяви, че, ако до края на месеца Община Каварна не получи официален отговор от „Бългериън лайф мюзик“, тя ще се обърне към друга промоутърска фирма. „В Каварна ще има рок фестивал и всички фенове ще са добре дошли”, каза кметът.

През тази седмица тя е провела среща с представители на хотелиерския и ресторантьорски бизнес в общината, на която е представена идеята за интегриран туристически продукт, който да се предлага в рамките на целия културен календар на Общината. Идеята е всеки посетител на града за определено културно събитие, например „Каварна рок фест”, да знае, че в определени заведения и хотели може да ползва отстъпка. По думите на кмета, представителите на хотелиерския и ресторантьорски бизнес в общината са заявили, че ще участват с удоволствие в такава инициатива.

„Освен отстъпки в заведения и хотели, ще има и други изненади, така че всички гости на града да останат доволни и да получат бонус по време на своето пребиваване във връзка със събитие в Каварна, включително и „Каварна рок фест”, заяви Нина Ставрева.
Източник:dobrich.topnovini.bg

Ставрева е подписала официално споразумение за сътрудничество в областта на културата с президента на „Общество за дружба и сътрудничество с балканските страни“ Андрей Галкин от руския град Подолск.
Каварна и Подолск са побратимени градове от 2006-та година насам, като това включва обмен на самодейни състави, творци и културни мероприятия.
„Дни на руската култура“ ще се проведе за първи път в Каварна и ще включва изложби, концерти на танцови и музикални състави, както и модно дефиле на руски дизайнери.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.