Общинските съветници от БСП: София има нужда от зам.-кмет по сигурността

Калоян Паргов
За броени дни София се превърна в декор за криминални екшъни – две показни убийства, зрелищен банков обир, меле-касапница на мигранти в центъра на града и напрежение в кварталите, в които се намират центровете за настаняване на мигранти.
Нивата на битовата престъпност – обири на домове и офиси, кражби на коли, и тяхната неразкриваемост остават устойчиво високи. Това заявяват общинските съветници от БСП лява България в София.
Степента на несигурност в столицата нараства. На фона на всичко това, позицията на заместник-кмет по сигурността в София е крайно необходима. Съветниците от БСП лява България вече направихме такова предложение в началото на новия мандат на Столичния общински съвет.
Наложително е в Закона за МВР да бъдат направени промени, свързани с увеличаване на правомощията и задачите на Общинска полиция в София, да бъде увеличена числеността й и тя да функционира в пряко взаимодействие със заместник-кмета по сигурността за справяне с битовата престъпност и опазване на обществения ред. Настояваме изцяло да бъде изградена системата за видеонаблюдение и видеоконтрол на територията на Столична община – не само в централната градска част, но и в кварталите и жилищните комплекси. Необходими са и редица промени в законови и подзаконови нормативни актове, които да дадат възможност за по-добро взаимодействие между Столична община, МВР и гражданите, като водещата трябва да бъде инициативата на администрацията на Столична община.
Тези мерки ще гарантират по-висока степен на лична сигурност, защита на имуществото на гражданите, по-висока разкриваемост на престъпленията и най-вече превенцията на престъпността. Групата на БСП лява България в СОС призовава всички институции да обединят усилията си за гарантиране на обществения ред и сигурността на гражданите в столицата.
Източник:pik.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.