ОКОЛО ПОЛОВИН МИЛИОН РУСКИ НЕМЦИ ИСКАТ ДА СЕ ВЪРНАТ В РУСИЯ

ОКОЛО ПОЛОВИН МИЛИОН РУСКИ НЕМЦИ ИСКАТ ДА СЕ ВЪРНАТ В РУСИЯ


Около половин милион руски немци, пристигнали по-рано в Германия, имат желание да се върнат в Русия, съобщи председателят на партията на преселниците в Германия «Eдинство» Дмитрий Ремпел.

Ремпел посети Крим на официална визита за обсъждане на въпроси за сътрудничеството в сферата на туризма, спорта и народната дипломация.

«По наши оценки около 500 хиляди човека проявяват интерес и са готови да заминат за Русия. Тази цифра е приблизителна, защото няма точни статистически данни», — каза Ремпел в ефира на кримското радио «Русия днес».

Leadership-Programm 2007-2009 "Die BrŸckenbauer der Integration stŠrken", Berlin, Dietrich-Bonhšffer-Haus, 23.10.-24.10.2009. Foto: Marc Darchinger / Tel.: 0171 125 37 54

Той подчерта, че за пристигането им в Русия трябва да има целева комплексна програма.

«Част от хората пристигат хаотично, сами си намират място за живеене и се сблъскват с определени проблеми при получаване на жителство, при медицинското обслужване. Ако има целева комплексна програма, то броят на хората ще е съпоставим с тези цифри, които споделихме», — отбеляза Ремпел.

Според него, руските немци имат намерение отново да се преселят в Русия, заради трудната ситуация в Германия, преди всичко поради наплива на бежанци там.

«Криминогенната ситуация с бежанците вече подтиква хората да търсят нови страни, в които да се преселят. Разбира се, знаейки езика, културата и традициите — Русия е най-привлекателната страна за целта», — каза политикът.

Източник: bgr.news-front.info

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.