Още двама депутати от ДПС отиват при Местан

Още двама депутати от ДПС отиват при Местан
Още двама депутати от ДПС ще последват бившия лидер на партията Лютви Местан. Това са бившите министър на спорта Мариана Георгиева и областен управител на Пловдив Венцислав Каймаканов по времето на управлението на Пламен Орешарски. Двамата ще напуснат парламентарната група на ДПС и ще се присъединят към тримата депутати – Хюсеин Хафъзов, Шабанали Ахмед и Айдоан Али, които вече публично подкрепиха бившия лидер и обявиха, че остават в Народното събрание като независими депутати.
Георгиева: “Ще следвам г-н Лютви Местан”
“Ще следвам г-н Лютви Местан, защото е последният човек, който може да бъде обвиняван в антисветско поведение. Каквото и да направи, то ще е в името на онова, което превърна в емблема на своето политическо поведение – евроатлантическото развитие на България”. Това пише Мариана Георгиева в право на отговор до вестник “24 часа”, който в днешния си брой съобщава, че тя и Венцислав Каймаканов са избрали да останат в парламентарната група на ДПС. Бившият спортен министър посочва, че в статията се прави невярно внушение и защитава Лютви Местан.
“Няма нищо по-нелепо от това да бъде обявяван за национален предател, за ислямист и прочие характеристики, които не се покриват с безспорния му профил на убеден либералдемократ, доказван неизменно цели две политически десетилетия в България”, заявява още Георгиева.
Местан отбеляза рождения си ден заедно с Каймаканов
Бившият областен управител на Пловдив Венцислав Караманов и настоящ депутат от ДПС ще премине в отбора на отлъчения Лютви Местан, съобщи сайтът “Политика в Пловдив”.
На Бъдни вечер сваленият от всички постове и изключен от партията Лютви Местан предпочете компанията на добрия си приятел Каймаканов, чието назначение за областен управител доведе до протести в Пловдив преди две години. Това съобщи Местан на пресконференция в Кърджали на 24 декември. На въпрос “Къде бяхте снощи?” той отговори: “При моя добър приятел Венци Каймаканов. Почерпихме се за рождения ми ден, тъй като знаеше, че днес ще бъда много зает.” На последните местни избори Каймаканов беше кандидат за кмет на Пловдив от ДПС, но събра едва 976 гласа, а движението не успя да вкара нито един общински съветник.
До момента премиерът Бойко Борисов не е коментирал публично разцеплението в ДПС.
Източник:tribali.info

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.