Отстранен е шефът на полицията в Кьолн

Отстранен е шефът на полицията в Кьолн
Шефът на полицията в Кьолн е бил отстранен, съобщи агенция ДПА след остри критики за безсилието му да предотврати сексуалните нападения по време на новогодишните празници.

60-годишният Волфганг Алберс е „временно пенсиониран”, съобщиха ДПА и местният вестник „Koelner Stadt-Anzeiger”, позовавайки се на анонимни източници от местната власт.

Полицията е получила повече от 200 жалби за нападения, включително изнасилвания, за които се твърди, че са извършени от групи имигранти в новогодишната нощ в близост до готическата катедрала и железопътната гара на града.

Нападенията бяха извършени въпреки засилено полицейско присъствие в западния германски град.

Алберс първоначално отхвърли призивите за оставка, но беше подложен на сериозен натиск, включително и от вътрешния министър Томас де Мезиер, който заяви, че : ”полицията не може да работи по този начин”. /АФП
Източник:svetoven.pogled

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.