Путин най-влиятелен лидер на 2015 г. смятат Италианците

Путин най влиятелният лидер за 2015г. смятат Италианците
Руският президент Владимир Путин е лидерът, който италианците смятат за най-влиятелен през изминалата 2015 година. Това показва допитване до общественото мнение, извършено от италианския Институт за международни политически изследвания и новинарския канал РАИ Нюз, съобщава сайтът на Института.
Заради действията на руския президент във връзка със Сирия, Източна Европа и Турция 28 процента от анкетираните поставят Путин на първо първо място в класацията на най-влиятелните политически личности в света на 2015 г. Следва го американският президент Барак Обама /27 процента/. На трето място е папа Франциск /24 процента/, а на четвърто германският канцлер Ангела Меркел /12 процента/.
Италианците освен това смятат, че през изминалата година влиянието на Русия на международната сцена е нараснало най-много. Подобно мнение споделят 66 процента. След Русия се нареждат САЩ, Китай и ЕС.
Според същото допитване италианците смятат, че най-голямата глобална заплаха е ислямисткият тероризъм, следван от икономическата криза и от климатичните промени.
Изследването показва, че според италианците най-голям повод за безпокойство за самата Италия си остава икономическата криза, следвана от тероризма на ислямистите и от имиграцията.
Италианците посочват Германия като най-враждебно настроената към Италия страна в Европа. Тридесет и седем процента от анкетираните са на подобно мнение. Съответно 11 и 9 процента смятат, че най-враждебни към Италия в Европа са Великобритания и Франция, посочва проучването.
Източник:evropadnes.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

календар
календар

loading...