Разкриха самоличността на терориста, взривил руския самолет

Разкриха самоличността на терориста, взривил руския самолет

Спецслужбите на Египет и Русия са установили личността на терориста, който е поставил бомбата в руския пътнически самолет А321, съобщи Лайфнюз.ру. 224 души загинаха.
Групата, подготвила и осъществила терористичния акт, е от шестима души. Сред тях е и непосредственият извършител, който е заложил бомбата. Това е човек, постъпил на работа в летището на Шарм ел Шейх малко преди свалянето на самолета.
Той пренасял багажа с електрокар от сградата на летището до самолета на пистата. Вече бе установено, че взривното устройство е било поставено в багажното отделение на самолета, не е било в чанта, а в кутия от безалкохолна напитка.
Веднага след като качил бомбата на борда на самолета, терористът напуснал работното си място и летището и се скрил. След няколко дни напуснал и Египет, като последното му местонахождение било локализирано в Турция. Вероятно и останалите петима от групата са избягали заедно с него.
Източник: duma.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.