Русия забрани участието на турски фирми в обществени поръчки

Русия забрани участието на турски фирми в обществени поръчки
Премиерът на Русия Дмитрий Медведев определи с постановление вида на дейностите, забранени за турски фирми на територията на Русия, съобщи пресслужбата на министър-председателя в сряда (30 декември).

Забраната влиза в сила от 1 януари 2016 г. и засяга дейността на турските туроператорски фирми и хотели, строителството на сгради и съоръжения, обработката на дървесина, както и участието на турски фирми в обществени поръчки, уточнява РИА „Новости”. Мярката няма да важи за договорите, сключени преди влизането в сила на постановлението.

По информация на правителството забраната ще важи и за дейностите в областта на архитектурата и инженерно-техническото проектиране, както и на изследванията и анализите.

Отношенията между Москва и Анкара навлязоха в крисизен период след свалянето на руския бомбардировач Су-24 от турски изтребители през ноември. След инцидента руският президент Владимир Путин подписа указ за налагането на икономически санкции срещу Турция.

От 1 януари 2016 г. Русия забранява вноса от Турция на голям брой хранителни стоки и продукти, отменя се безвизовия режим с Турция, както и чартърните полети до страната. От тази дата влиза в сила и забраната за работодателите да наемат турски работници. Въвеждат се и някои ограничения, засягащи дейността на организациите под турска юридикция, намиращи се на територията на Руската федерация.
Източник:rbth.com

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.