Сърбия: ЕС да си гледа работата, никога няма да подкрепим санкциите срещу Русия

2511665 16.10.2014 16 октября 2014. Президент России Владимир Путин (второй справа на первом плане), президент Сербии Томислав Николич (справа) и чрезвычайный и полномочный посол Сербии в России доктор Славенко Терзич во время церемонии встречи аэропорту Белграда. Алексей Никольский/РИА Новости
Сърбия никога няма да се присъедини към санкциите на Евросъюза срещу Русия, заяви сръбският посланик в Москва Славенко Терзич, предаде РИА Новости.

„Вие добре знаете, че ние не се включихме в санкциите срещу Руската федерация и никога няма да го направим“, каза Терзич на пресконференция в агенция „Россия сегодня“.

По думите на посланика на Сърбия в РФ, сръбската страна счита, че въвеждането на санкции не може да разреши нито един въпрос.

„Считаме, че ЕС е асоциация, която трябва да обединява всички народи. Ние ще се радваме, ако в бъдеще отношенията между Русия и Евросъюза се подобряват“, отбеляза Терзич.

Loading...

Източник: bultimes.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.