Сергей Шойгу: 2000 души от ОНД са се присъединили към ДАЕШ!

Сергей Шойгу: 2000 души от ОНД са се присъединили към ДАЕШ!
В Москва се състоя закрита среща на депутатите от руската Дума с министъра на отбраната Сергей Шойгу. Главата на отбранителното ведомство е разказал за хода на кампанията на руските военно-космически сили в Сирия, като е привел и някои факти за загубите на „Ислямска държава“ (ДАЕШ).
Сергей Шойгу е посочил, че за ден руската авиация бомбардира 100-120 цистерни с бензин, принадлежащи на терористите. Данните за загубите в числен състав на ислямистите са засекретени.Въпреки големите успехи на въздушнокосмическите сили на Русия и кардиналния прелом на ситуацията, числеността на ДАЕШ не е намаляла чувствително, тъй като в редовете на терористите продължават да приижда ново попълнение. По думите на министъра само за две седмици в Сирия са пристигнали минимум 2000 души от страните в ОНД.

Шойгу е заявил, че основната задача на руската армия в това отношение е да унищожи напълно тези наемници, които се опитват да се върнат от Сирия в родината си, тъй като те могат да представляват терористична заплаха.
Военният министър е посочил също, че кампанията в Сирия е оздравила руската армия и руската военна наука. Освен като поле за борба с международния тероризъм, Сирия е станала и голям изпитателен полигон и тренировъчна база, съобщава тв канал „Звезда“. В частност Министерството на отбраната се старае да поддържа максимална ротация на летците, воюващи с ДАЕШ, за да пусне в бойна среда колкото е възможно повече военни.
В бойните условия в Сирия се тестват нови технологии, а някои остарели видове въоръжение, снети от производство и изпратени в Сирия, за да си „дострелят“, са се доказали в бойна среда и са били признати за ефективни.

Източник:paparak.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.