Северна Корея: Готови сме да изтрием САЩ от лицето на Земята!

Северна Корея: Готови сме да изтрием САЩ от лицето на Земята!
Централната телеграфна агенция на КНДР (ЦТАК) съобщи, че специалистите от страната са готови да активират ядрени устройства с изключително унищожителна сила спрямо САЩ, ако това се наложи. Северна Кория е извършила разработването на водородната бомба, за да може при необходимост да „изтрие от лицето на Земята цялата територия на САЩ“.
Според Пхенян целта й е да може да се справя и да удържа агресивната политика от страна на Вашингтон.

Както се отбелязва в съобщението, разпространено по каналите на информационната агенция, учените и технолозите от Северна Корея са провели изпитанията на водородната бомба не за да изплашат или да провокират която и да е страна. По информация на ЦТАК главната задача е била укрепването на „ядрения потенциал на фона на враждебната политика от страна на САЩ“. Агенцията отбелязва още, че ефективното оръжие може да послужи за защита на цялата Североизточна Азия.

През това време на територията на КНДР се провеждат митинги и събрания в поддръжка на проведените на 6 януари изпитания на водородната бомба, в които участват студенти, военни, чиновници, представители на партията.
По време на своите изяви активистите заявяват, че Северна Корея има пълното право да изпитва оръжие за целите на своята самоотбрана, защото САЩ „не прустановяват опитите си да провокират ядрена война на Корейския полуостров“.

Източник:paparak

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.