Става страшно

 

 

Става страшно

Северна Корея извършила тест на водородна бомба
Северна Корея вероятно е извършила изпитване на компоненти от водородна бомба по-рано този месец, съобщи снощи Си Ен Ен,
Телевизията цитира неназован официален източник от Вашингтон, предаде БТА.
По-рано вчера говорителят на Държавният департамент Марк Тонър заяви, че правителството все още е на мнение, че Северна Корея не е изпробвала водородна бомба.
На 6 януари Пхенян извърши тест на ядрено оръжие, за което каза, че е било водородна (термоядрена) бомба.

Северна-Корея-3
Тогава бе цитирано специално изявление по севернокорейската Централна телевизия. Говорителка прочете по телевизията типично изявление, силно натоварено с пропаганда, обявявайки, че страната е тествала „минитюризирана водородна бомба“, която издига севернокорейската „ядрена мощ на следващото равнище и й осигурява оръжие да се защити срещу САЩ и другите си врагове.

Според изявлението опитът е бил „перфектен успех“.
Ако тестът бъде потвърден от външни експерти, то това ще доведе до натиск за нови, по-строги санкциите в ООН и ще влоши още повече отношенията между Пхенян и съседите му./ КРОСС
Източник:четвърта-власт

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.