Таско Емренков посочи кой е виновен за спирането на Южен Поток

Таско Емренков посочи кой е виновен за спирането на Южен Поток
Енергийният експерт Таско Ерменков пред ПИК: Сашо Дончев си е позволил да атакува български фирми, транзитиращи газ! Заради такива като него се провали „Южен поток“!
„Ако Сашо Дончев е писал доноси до Еврокомисията, ще има доста негативни последствия за България. Както се писаха доноси по времето на правителството на Орешарски и ние загубихме проекта „Южен поток“. И сега ще бъдем потърпевши.“ Това заяви пред ПИК депутатът Таско Ерменков, един от най-добрите енергийни експерти в парламента. Коментърът е по повод скандала с „Овергаз“, след като „Газпром“ спря доставките за компанията му от 1 януари и снабдяването със синьо гориво бе поето от „Булгаргаз“.
„Аз не разполагам с конкретна информация точно какво се случва, че да се стигне до това положение. Ако наистина не са направени заявки за газ, значи „Овергаз“ е решила да не работи в сегашната ситуация, и така е поставила в риск клиентите си. Имам предположения – или става дума за вътрешни противоречия в самия „Овергаз“, или пък Сашо Дончев си е позволил да атакува български фирми, транзитиращи газ, и сега си носи последствията“, пояснси Ерменков.
„Оплакал се Дончев пред ЕК. Тя Европа само това чака, за да ни задължи да си продадем и тръбите. Такова поведение усилва само евроскептицизма у нас“, категоричен е Таско Ерменков. Според него било крайно време да спрем да се държим като в детската градина и да искаме Европа да ни решава проблемите като се клепаме един друг пред нея. Ерменков смята, че фактът, че ЕК се намесва, говорел за някаква нечистоплътност.
Каква ще е съдбата на доставките на „Овергаз“ ще стане ясно в понеделник.
Източник:pik.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.