Таско Ерменков : Доказахме,че България може да бъде всякаква, но не и България!

Таско Ерменков : Доказахме,че България може да бъде всякаква, но не и България!

Доказахме, че България може да бъде всякаква, но не и българска за хора, които имат традиция 5 века да го правят. Доказахме, че България може да бъде по-разграден двор, отколкото е днес.

Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от БСП лява България Таско Ерменков след като депутатите гласуваха на второ четене спорните текстове в промените в Закона за отбраната и въоръжените сили с 96 гласа „за”, 34 – „против” и 14 „въздържали се”, предаде репортер на БГНЕС.

Там е записано, че охраната на въздушното ни пространство да се осъществява от българската армия самостоятелно или съвместно с въоръжени сили на съюзнически държави.

Преди гласуването по време на дебатите Валентин Радев от ПГ на ГЕРБ подчерта, че „ние ще решим коя да бъде държавата, с която съвместно да охраняваме въздушното си пространство – тя няма да бъде Турция”. И още: от 12 години сме в НАТО, съюзници на България са САЩ, Германия, Франция, Гърция и Турция включително.

Колеги предлагат да се добави в текста на закона въздушното пространство да се охранява със съюзническите държави, но тези от тях, които нямат обща държавна граница с България – изключваме Турция и Гърция. Няма такава държава в НАТО, която да поставя такива условия – общото въздушно пространство на НАТО се защитава от всички държави, посочи Радев.

То е натовско и не ние определяме правилата, а казваме на глас на нашите съюзници, че ако се наложи и нашата авиация не може да охранява въздушното пространство, тогава с допълнителен договор да ни помогне, подчерта депутатът.

Законът е неприемлив и неприложим, не са уточнени процедурите, заяви в своето изказване по време на дебатите и ген. Михо Михов от АБВ. Не бива да намесваме силно народопсихологията, предупреди той. Ние днес най-вероятно ще приемем този закон, но технически нещата не са приемливи, законът няма да е приложим, защото днешното правителство трябва да вземе мерки, за да подобрим състоянието на авиацията ни, отбеляза Михов.

Loading...

Източник:bgnes.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.