Янкова: Когато имаш крайна бедност, глобата за клошарите е стремеж да се отклонява вниманието

Янкова: Когато имаш крайна бедност, глобата за клошарите е стремеж да се отклонява вниманието
Когато имаш крайна и голяма бедност и когато трябва да имаш местни власти, които да си вкарат вътрешен ред, дебатът за глобите за клошарите е отново в стремежа да се отклонява обществено внимание на хората и да се налива вода в чужди мелници, коментира народният представител от БСП Лява България Дора Янкова.

„Аз внимателно слушам. Хайде да отидем в Община Смолян – един дебат, който е за отпадъците. 2011 година ние оставихме най-модерното депо. Безспорно не с акт 16 – в работа. Площадка за сепариране – защо още няма инсталация, която да прави разделно събиране? Къде са красивите кубчета, в които се събираше разделно? Аз много се гордеех с тях – ние бяхме първата община след Банско, която въведе на ЕКОПАК разделното събиране. Защо не се събира разделно?”, попита Янкова пред “Фокус”.

Тя смята, че тогава е имало политика на компостиране, политика в сметосъбирането и сметоизвозването. „Изведнъж тоя, големият дебат за отпадъците, за средствата за облагането на хората и за вдигането на таксите по места, да го отклоним чрез клошарите. Даже е обиден този дебат, някои хора го коментират като такъв. Аз ги познавам клошарите в Смолян и не знам как могат да ги глобят. Едното момче живее под моста до един от хипермаркетите. Независимо, че по време на изборите се говореше, че е получил голям павилион. Един павилион без печка, без отоплени, без вода, без хладилник. В такова време как се живее в павилион”, запита Дора Янкова.
Автор: Хаштаг-BG
Източник:hashtag-bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.