Задържаха побойника над журналистът Стоян Тончев

Стоян Тончев
Постоянна мярка „задържане под стража“ наложи Районният съд в Поморие на 30-годишния Мартин Душев.

Душев е арестуван за нападението над журналиста Стоян Тончев на 14 януари през нощта. Обвинението е за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди, а предвиденото наказание е от 2 до 10 г. затвор.

Пред съда Душев отрече да е извършител и подчерта, че няма нищо общо със случая. Помоли да бъде пуснат, за да се грижи за семейството си и малкото си дете.

Според адвоката на задържания, Сава Каров, няма никакви преки доказателства, че клиентът му е извършител. Палката, която е иззета от колата на Мартин, и по нея има ДНК на нападнатия и на задържания, не показва по категоричен начин, че има следи от Стоян Тончев, смята адвокатът. Самият Тончев е давал противоречиви обяснения как точно изглеждат нападателите му. Анонимен глас пък е съобщил на полицай още на 15 януари, че извършител на нападението бил именно Мартин Душев, твърди адвокатът на задържания.

Каров добави, че камери във входа на неговия клиент показвали, че той е слизал последно около 21:30 ч. във вечерта на нападението. Приятелката му също можела да потвърди, че той е бил в дома си. Други камери, на Агенция „Пътна инфраструктура“, не отчитат колата на Душев в района на местопрестъплението, въпреки показанията на полицай от Поморие.

Сава Каров изрази и възмущението си за показния арест на неговия клиент. По думите му, въоръжени барети са нахлули вчера следобед в заведение в Поморие, с извадени пистолети, и са хвърлили Душев на земята.

Определението може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в Бургас.
Източник:offnews.bg


По късно днес Стоян Тончев добави на стената си :

Стоян/Тончев.Журналист

Пребитият журналист сподели каква е обществената нагласа в Поморие след зверския акт, извършен над него на 14 януари и посочи вероятен мотив за извършеното тежко умишлено престъпление

„За мен е от изключително значение, че цяло Поморие знае кой ме е поръчал. Обществена тайна е и не спира да се коментира между хората в града, но най-зловещото е, че се страхуват, защото Поморие вече не е спокойно място за живеене.
Опитите на жълтите медии и псевдожурналисти за отклоняване на вниманието от зверския акт над мен, които нямат един разследващ материал, претърпяха пълно фиаско.
Фактът, че са платени, е безспорен. Работата на медиите е да информират и да бъдат коректив на властта. Затова в цивилизованите държави са наречени „четвъртата власт“. Те трябва да критикуват властимащите и да ги насочват в обслужването на обществените интереси и нужди, а не на личните си с публични средства. Когато една медия, било и жълт сайт, няма критични материали срещу властимащ, това означава, че тя е купена от него.
Тук е моментът да заявя, че нямам общо с авторството на некролога на мрънкащия поморийски кмет. Но той много показателно насочва разследването към вероятен мотив за извършеното тежко умишлено престъпление над мен. Освен това „некролога“ представлява колаж, а той сам си го е разпечатал на хартия и го разнася със себе си, за да се прави на жертва и да отклонява общественото внимание от истинското престъпление. Подобни „некролози“ има и на други политици и популярни личности, дори и тризначките от Благоевград се сдобиха с тази „значка“, но не съм чул и видял някой да ги разнася из прокуратури и съдилища. И тях ли съм направил?! Дори вече започвам да се съмнявам, че сам си е поръчал некролога, защото всички научиха за неговото съществуване именно от самия „потърпевш“, който се страхувал за живота си. Между другото, кметът на Поморие от 2013 година публично оповестява периодично, че бил поръчан от някого и му искали главата, а все нищо му няма, но аз съм с изпочупено лице. Хората не са глупави и всеки средно интелигентен човек е наясно за какво става въпрос без допълнителни обяснения и въпроси.“, завършва Тончев на профила си в социалната мрежа Фейсбук.
Днес това публикува в сайтът си Стоян Тончев ZADKULISITE.COM
Като добави и снимка направена в редакцията на BIG5.BG

Loading...

ggfff

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.