Австрия и Унгария се хванаха за гушите заради мигрантите

Австрия и Унгария се хванаха за гушите заради мигрантите

Австрийският вътрешен министър Волфганг Соботка предупреди, че правителството ще съди Унгария, ако тя продължи да отказва приеме върнатите бежанци, които се опитват да преминат през общата граница“, пише New Europe.

„Държави или групи от държави, които постоянно нарушават правилата трябва да очакват законови последствия“, заяви Соботка. „В този случай Австрия ще съди. Страната трябва да види как ЕС работи според закона и точка по въпроса“, заяви Соботка.

Австрийското правителство обвинява Унгария, че позволява на мигрантите да преминават на нейна територия, въпреки правилата на Съюза, че бежанците трябва да останат в първата страна от ЕС при влизането си в него, уточнява „Фокус“.

Прес-секретар на унгарското правителство отхвърли призивите на Соботка. „Унгария не може и няма да поеме отговорност или да понесе последствията от безотговорните действия на Австрия и Германия“, заяви той.
Източник: blitz.bg/

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.