Борисов: Готви се „санитарно“ извънредно положение

Проектозаконът за отмяна на извънредното положение ще бъде готов утре.

Това обяви след съвместно заседание на правителството и Националния оперативен щаб премиерът Бойко Борисов, цитиран от standartnews.com.

„Който да ни послужи да отменим извънредното положение. Той да има действието в един или два други закона. Да го наречем „санитарно“ извънредно положение, защото трябва да останат мерките 60:40, социалните мерки, банковите мерки, противоепидемичните мерки. Куп неща, които знаем, че след 13-и май ще останат, няма как да не останат“.

На брифинга министър-председателят отговори на появилите се коментари, че е закрил Националния оперативен щаб, след като вчера стана ясно, че щабът прекратява редовните брифинги, водени от проф. Венцислав Мутафчиийски.

„Как може опозиционен лидер да излезе и да каже, че съм закрил Щаба. Това е лъжа!“, заяви Борисов. По думите му Националният оперативен щаб продължава да работи всеки ден заедно с правителството.

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.