БСП може да предложи служебният кабинет да стане редовен

БСП може да предложи служебният кабинет да стане редовен
Социалистите възприемат лансираната от Мая Манолова идея служебният кабинет да получи партиен мандат и обявиха, че „БСП може да го предложи“ като редовно на Народното събрание

Това стана ясно от думите на зам. шефа на соцпартията Атанас Зафиров пред Нова телевизия.

„Възможен вариант е“, допусна той. В същото време се застрахова, че „вариантите са много, най-малкото трябва първо да се допитаме до партията и до нашите партньори, и до другите политически сили“. Преди ден пък червеното ръководство обяви, че няма да подкрепи обявения от лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов проектокабинет.

За да се стигне до трансформацията на служебното правителство в редовно трябва да изтече законовата процедура – първите две формации ИТН и ГЕРБ, да върнат мандатите си и третият да бъде връчен на БСП. Това се случи в началото на май, заради което се случиха и предсрочните парламентарни избори на 11 юли.

„Навремето имаше един въпрос „Кой предложи Пеевски“. Сега бих попитал „Кой предложи Василев за премиер“. Не става ясно на какъв форум е взето това решение. Не става ясно и кой застава зад него“, критикува заместника на Нинова формацията на Трифонов.

„Това, което ви гарантирам, че ще бъде направено, е, че ще влезем в режим на диалог. Всичко ще бъде сложено на масата, пред очите на цялото общество и където му е мястото – в българския парламент. Не от ефира на телевизията, не от прозореца на джипката“, допълни Зафиров.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.