България е против спирането на визите за руски граждани

България е против спирането на визите за руски граждани България подкрепя споразумението за издаване на визи, подписано между ЕС и Русия.

Това заяви служебният зам.- външен министър Костадин Коджабашев на брифинг в Министерството на външните работи днес, предаде БТА.

Коментарът му е в отговор на журналистически въпрос за предложението на Чешкото председателство за прекратяване на споразумението на европейската общност и Руската федерация за улесняване на издаването на визи на европейски граждани и граждани на Русия.

Въпросното предложение ще бъде обсъдено в края на август в Прага, на международен форум, посветен на Украйна, с участието на външни министри.

По отношение на темата за руската агресия се очаква акцентът да бъде върху сигурността – продоволствена и енергийна, каза още Коджабашев.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.