Велик! Румен Радев съди САЩ за над 1 млрд. долара

Велик! Румен Радев съди САЩ за над 1 млрд. долара Румен Радев е решен да върне парите на българския народ!

Американските изтребители

Президентът Румен Радев вече мисли за сигурността на България, след като Кирил Петков и Асен Василев правят всичко възможно да ни вкарат във война с Русия. Затова държавният глава отново е поставил на преден план въпроса с американските изтребители, които бяха платени от България преди 3 години.

Както стана ясно неотдавна, доставката на 8-те самолета F-16 ще се забави с поне 3-4 години, а може и с цели 10. Това не устройва България, защото те са необходими в момента.

Ген. Радев е главнокомандващ на армията и затова е пряко отговорен по тази тема. Той вече е отправил запитване до Белия дом, в което настоява за доставката на изтребителите. Отговор обаче не получава.

Ето защо държавният глава вече няма да чака, тъй като започва да става ясно, че от САЩ просто са ни излъгали, а може би и обрали. Не е сигурно дали изобщо ще бъдат доставени някога тези самолети.

Румен Радев е решен, ако Джо Байдън откаже да върне парите, дадени от България, да заведе дело срещу САЩ. Искът ще е на основание неизпълнение на договора при покупко-продажбата.

Румен Радев иска от САЩ парите на България

През 2019 г. Бойко Борисов извади от държавната хазна 1,3 млрд. долара за въпросните самолети. Сега Румен Радев ше настоява тези пари да бъдат върнати на България.

От Белия дом излизат с нелепи оправдания за недоставянето на изтребителите. Там твърдят, че те не са готови все още технически за употреба. Това обаче не е било споменато в договора.

Взаимоотношенията на Радев с Америка започват все повече да охладняват. Българският президент е като трън в очите на “янките”, след като официално се обяви против даването на оръжие на Украйна и също така се обяви против спирането на руския газ. На всичкото отгоре отказва да свали ветото за РСМ по пътя към ЕС, което е още един удар по Запада.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.