В Ловешко установиха 125 кубика незаконно изсечена дървесина

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите (РДГ) – Ловеч са установили незаконна сеч на 96 дървета от цер и благун. Това съобщиха от пресцентъра на Изпълнителна агенция по горите. Нарушението е извършено в два частни имота, горски територии, в землището на село Лисец, община Ловеч. Размерът на добитата дървесина възлиза на общо 125 кубични метра. В момента на констатиране на нарушението, 105 кубика от нея вече са били извозени.

След извършване на дежурства и наблюдение на сечищата от служители на РДГ – Ловеч са заловени три лица в момент на товарене и транспортиране на 10 кубика дърва за огрев, немаркирани и непридружени с превозен билет. На нарушителите са съставени актове по Закона за горите. Задържани са товарния автомобил, дървата и един моторен трион.

Паралелно е извършена и проверка в частни домове в село Лисец, община Ловеч. В един от домовете служителите са установили, че наличните 10 кубика дърва за огрев са от горските територии, където е констатираната незаконната сеч. Хората, закупили дървата, са представили на проверяващите превозен билет. Установено е, че той е издаден неправомерно от лицензиран лесовъд.

Работата по случая продължава.

 

Източник: Факти.БГ

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.