Държавата, в която не остана нищо нормално

Държавата, в която не остана нищо нормално
Сполетя ни проклятието да живеем в интересни времена. Всеки ден достигаме ново дъно и продължаваме да копаем надолу.

Винаги съм оптимистка – и по-зле може да стане. И става. А светлината в тунела е от идващия насреща ни влак.

Още сутрин, когато отворя вестници или – не дай, Боже, телевизия, започвам да се чувствам като в земята на абсурдите. Някакви селяндурски физиономии с охрана и пърхащи мисирки около тях, некомпетентно ни обясняват колко пари лично те са ни дали, какво са направили, какво са построили и как гадната природа им пречила да си вършат работата за наше добро. Виждам как едни откровени политически мошеници, разсъждаващи скудоумно, като слезят от Майбаха си, ми обясняват, колко скромно живеели и как изхранвали децата си с помощи от Червения кръст. Други пък от закуски спестили десетки милиони. Щот работят, не като нас – тулупите!

Невежеството и глупостта гордо шестват из българската земя, като медиите са техен рупор. Липсата на елементарно образование и здрав разум стигат дотам, че интелигентността и образованието да се считат за подозрителни и дори да се отричат напълно. Самонадеяни в простотата си същества и дават тон на обществото, а хорът от мисирки и тулупи кудкудякат и се кълнат във вярност на мутрите, които ни опростачват и управляват.

Политиката ни е принизена до коментари в евтина селска кръчма, а така наречените ни дипломати се връткат с ципове и китки по роклите по света за смях на всички. Дори американските им съюзници отвратено коментират корупцията и простотията им, а нашите мутри нагло заявяват, че това било лично мнение.

Главната Мутра на Републиката ограбва България, мизерията и некадърността са повсеместни, а той се пъчи с шкембе напред и с две ръце в джобовете и ни обяснява, как просперираме. И вместо да го подпукаме със сопите, се чува само възхитено кудкудякане. Почти никой от напъващите се за депутати не заявява сериозно желание тези да бъдат дадени на съд и да си платят за нациоалното предателство. Всъщност, голяма част от същите искат само да са на мястото на мутрите.

В държава, която е в трета национална катастрофа, за 240 депутатски места се борят над шест хиляди кандидати. От които 95 % за чеп за зеле не стават. Или са номадствали навсякъде, където съответната партия е била на власт.
Вече смятаме за нормално да носим намордници и да мълчим. Смятаме за нормално да затварят децата ни по домовете им и да им забраняват да общуват с връстниците си. Смятаме за нормално да ни забраняват да работим, защото можело да се заразим с грип. Смятаме за нормално да си правят медицински експерименти с нас!

Аз няма да се съглася. България е Родината ни. Не трябва и няма да допуснем повече гавра на евроджендъри и национални предатели с българския народ. Време е меритокрация, почтени хора в политиката и възмездие!

Време ни е за ново българско Възраждане!

Елена Гунчева 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.