Заловиха 14 нелегални мигранти на АМ “Тракия”

Пловдивската полиция е задържала 14 нелегални мигранти от Афганистан на автомагистрала "Тракия". Късно в сряда, на 132-ия километър, униформени спрели за проверка микробус Mercedes и лек автомобил Honda Civic.

Задържани са двамата водачи на превозните средства – единият от тях е служел за отцепка, а другият е превозвал емигрантите, съобщиха от МВР.

Водачът на буса изразил твърдение, че превозното средство е наето от Ямбол, от "рент-а-кар" фирма.

По думите му организацията по трафика на мигрантите е създадена от мъж от софийския кв. "Красна поляна", който му обещал заплащане срещу транспортиране на афганистанците от границата до София.

След създадената организация двамата задържани мъже отишли до Ямбол, наели микробуса и по черен път се придвижили до Елхово, за да натоварят и транспортират бежанците.

Работата по документиране на случая продължава.

Източник: Факти.БГ

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.