Защо Българите ще страдаме?

Защо Българите ще страдаме?

Защо Българите ще страдаме?
Личен егоизъм е в основата на личното страдание на Българите! Липсва чувството на солидарност и съпричастност! Ето защо Майките протестират сами зад Народното Събрание !

Личният егоизъм и робското мислене да не загубиш и малкото, което ти е останало !
Някога хората са отивали на фронта да се бият за свободата на отечеството си, а днес си седят по къщите за да не загубят робството си ! Наистина няма друг такъв народ като нашият, който да брани мизерията и нищетата си с думите „абе от лошо има и по-лошо“! Да, така е, но докато оценяваме лошото няма да постигнем доброто !
И затова и изборът, който правим винаги е между две злини !
Когато има избори ни се предлагат едни политици и други за да направим избор между тях и винаги избираме по-малкото зло, което се оказва пак зло !

Време е да събудим човешкото в човека, да събудим онази солидарност, с която сме спасили циганите и евреите през Втората Световна война !
Онази съпричастност, която във всяко село хората са посрещали Хайдутите с хляб и сол и с каквото имат на софрата ! Онази човечност и състрадание, която всеки има дълбоко в себе си !

Трябва да погледнем в сърцата и душите си, да погледнем в нас самите и ако още се съмнявате отидете на палатковият лагер при майките с деца с увреждания и погледнете в очите им, в сърцата и душите им и там ще откриете толкова много от нея, че ще се шокирате колко дълбоко объркани сте били в преценката си за обществото !

Докато хората не проумеят, че борбата за общото благо само може да доведе до благини ще се налага да правим избор между две злини ! Гражданските общества са най-правият път към подобряване на стандарта и връщането на справедливостта и благоденствието, ако ние сами не отстояваме нашите права и свободи кой ще ги отстоява, кой, нашите народни избраници ли? По закон те са там да ни представляват, но вие чувствате ли се представени, чувствате ли животът ви да се подобрява ?

Време е всички заедно да заставим институциите да си вършат работата !
Гражданската съвест къде е у вас ?
Днес трябва да подкрепим майките, утре пенсионерите, в друг ден другите и така всички заедно да изградим една правова силна социална държава без натиск и контрол не ще се променят нещата!
Време е да застанем рамо до рамо по чисто човешки ! Човек до човека, съдба до съдбата, сърце до сърце като на тази система и трябва светлина нали и тя е от хора изградена?

За да има народ, за да има силна република нужни са ни хора, а не публика ! Отидете до майките и вижте с очите си, почувствайте със сърцата си и после коментирайте нещата в страната !

Виж още: bulnews

 

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.