Издирват туристи, къпали се в Бъбрека в Рила

Издирват се туристи, къпали се на езерото Бъбрека в Рила, съобщава БНР. Сигналът е подаден до ръководството на НП „Рила“ от граждани, които твърдят, че нарушителите са сърби.

Образувана е преписка и се прави разследване по сигнала, към него са приложени 4 снимки. 

На снимките се виждат няколко мъже, като единият е в езерото до кръста. На нарушителите ще бъде наложена глоба, пояснява експерт от НП „Рила“.

В същото време парковата охрана и екипите за контрол са реагирали и по подаден друг сигнал – за навлизане на МПС на територията на парка в района на хижа „Рилски езера“.

Те незабавно са насочени към езеро Бъбрека, но при пристигането им никой не е открит на мястото. Продължава събирането на допълнителна информация по извършеното нарушение и в случай че бъде установен, нарушителят ще бъде санкциониран.

Източник: Факти.БГ

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.