Лавров: САЩ целят да отслабят ЕС военно и икономически

Лавров: САЩ целят да отслабят ЕС военно и икономически Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че САЩ имат за цел да отслабят Европейския съюз военно и икономически.

Според него целта на Съединените щати е напълно да „обезкървят“ икономиката на ЕС и да я деиндустриализират.

Много руски икономисти поддържат това мнение, а все повече западни икономисти се съгласяват с тях. Видимо е вече влиянието на различни фактори върху дългосрочната конкурентоспособност на ЕС, Германия прехвърля голям брой производствени мощности в САЩ.

Съединените щати дълго време държат Европейския съюз под напрежение, карайки го да доставя оръжия на Украйна, а в същото време те пълнят оръжейния арсенал на страните от ЕС с американско оборудване, предаде радио „Китай“.

В статия на сайта „Съвременна дипломация“, озаглавена

„Как САЩ унищожават Европа“, се коментира, че сътрудничеството между Европа и САЩ при налагането на санкции срещу Русия „доведе до упадъка на Европа“.

Друга статия в сайта посочва, че Съединените щати „оцеляват и се развиват чрез експлоатиране на други страни“ и „все повече хора осъзнават, че истинският враг на Европа всъщност са САЩ“.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.