Македония в паника след земетресението (СНИМКИ/ВИДЕО)

Македония в паника след земетресението (СНИМКИ/ВИДЕО)

Македония изпадна в паника след земетресението, което разтресе днес страната.

По данни на Европейския средиземноморски сеизмологичен център земетресението от 15.10 часа (местно време) е било със сила от 5,1 магнитуда по скалата на Рихтер.Пострадали са около 50 души, съобщава „Вечер“.

30 от тях са потърсили медицинска помощ в болница „Св. Наум Охридски“ със счупени ръце или крака, а също и с различни наранявания.

Някои от тях са пострадали при опит да избягат от къщите си по време на земетресението. Има и такива, които в паниката скочили от балконите на домовете си.


Часове след земетресението македонците продължават да са в паника и се страхуват да се приберат в жилищата си.

Съобщава се и за материални щети в различни части на страната, но най-вече около Скопие. Напукани са най-вече стени и тавани на къщи и блокове.

Веднага след земетресението властите активираха гражданския щаб за защита и спасяване на населението. В пълна готовност са и допълнителни екипи на полицията и пожарната.

Според сеизмолози, цитирани от македонската Нова ТВ трусовете са тръгнали от много дълбоки пластове на земята. Не се очаква скоро да повтори, успокояват те.

Земетресението бе усетено и в България днес, но с много по-нисък интензитет.

Източник: blitz.bg/

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.