Мая Манолова внесе промени за ограничаване привилегиите на народните представители

Мая Манолова внесе промени за ограничаване привилегиите на народните представители
Мая Манолова внесе промени за ограничаване привилегиите на народните представители

С измененията в Правилника за дейността на НС Манолова включва онлайн излъчване на заседанията във Фейсбук и връща блиц контрола

Председателят на парламентарната група „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова внесе промени в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, с които ограничава привилегиите на народните представители.

С предложените изменения се отменя признаването на допълнителни разходи за частен или обществен транспорт, включително и самолетните билети, на народните представители. Отменят се и квартирните и дневните, плащани от Народното събрание. Служебните автомобили пък се ограничават до един за парламентарна група.

Манолова предлага и излъчване на заседанията на Народното събрание и на значими заседания на комисиите пряко във Фейсбук страница на парламента, а не само на интернет страницата.

С промените Манолова връща блиц контрола всеки четвъртък. Измененията отменят възможността министрите да отлагат отговорите на въпросите с допълнителна една седмица за редовния парламентарен контрол в петък.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.