КОЙ разрешава на Националната Лотария денонощно да се рекламира в Телевизиите и защо СЕМ – мълчи?

КОЙ разрешава на Националната Лотария денонощно да се рекламира в Телевизиите и защо СЕМ - мълчи?
В България законите се правят, за да не се спазват!

Това констатират наши приятели в Европарламента, помолихме ги да погледат няколко дена български телевизии и да обърнат особено внимание, на рекламите на една Хазартна Игра, която всеки ден се рекламира във всички телевизии въпреки законите в Р. България и по точно чл.10 от закона за Хазартните игри, който гласи следното:

чл.10 (1) Забранява се прякото рекламиране на хазартните игри чрез средствата за масово осведомяване.

В закона има и една точка втора и точно на нея се залага в случая с игрите на Националната Лотария и масовата и реклама в телевизиите и тя гласи, че се допуска да се обясняват реда и начина на провеждане на играта и да и се излъчват тиражите по телевизията.

В Случая закона не е спазен, но пък от СЕМ си траят удобно, а хората си търкат билетите с надеждата да станат милионери, като онзи Иван от село Горно Нанадолнище, който с последните си два лева открил и изтъркал билета на живота си.

В Българи има поверие, че ако си от село и търкаш билети, ще станеш милионер, а ако живееш в големият град има шанс да спечелиш поне 200 000 лева.

Но в крайна сметка, пак си задаваме въпроса, кой точно допуска една хазартна игра да се рекламира денонощно по телевизиите и защо?

Така или иначе мистерията около собствеността на фирмата за билети е толкова голяма, че само при мисълта, че безнаказано и се позволява да се рекламира по всички телевизии, засилва усещането за нещо над всички власти в България и корупционните зависимости на някои хора с власт.

Разисквайки темата с депутати в Европарламента се надяваме в най – скоро време на нашите депутати да им бъде обяснено най – накрая какво значи закон и защо трябва да се спазва иначе другото се нарича Анархия и всеки си прави каквото реши за добре. Не че в България в последните почти тридесет години нещата не са анархични.
Източник: xaknews.blogspot.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.