Путин: Плюя на филма, който отрече българите! България е родината на нашата азбука

Путин: Плюя на филма, който отрече българите! България е родината на нашата азбука Владимир Путин не одобрява руския филм, който злепостави жестоко България и пренаписа историята!

„Една вяра, един език“

Русия се разграничи от скандалния за България филм „Една вяра, един език“ на Елена Мироненко.

Руското посолство в България излезе с позиция, че Русия няма нищо общо с този филм и той е създаден на базата на авторското мнение и нищо повече, писа Glasove.com.

Във филма е направено всичко възможно да се злепостави България в полза на Северна Македония. Там се твърди, че родината на славянската азбука е Македония.

България дори не е спомената като център на православието и книжовността на Балканите. Според автора България няма нищо общо с братята Кирил и Методий.

Във филма се твърди, че славянската писменост се заражда в Охрид.

Владимир Путин защити България

Всичко това обаче не се потвърждава като официална позиция на Русия. Напротив, президентът Владимир Путин смята, че с подобно преиначаване на историята Русия само уронва престижа си.

Ето защо Путин е накарал руското посолство да се разграничи от този руски филм. Нещо повече, негови доверени хора твърдят, че той дори е казал, че България е родината на славянската писменост, а РСМ се опитва да промени историята.

Според някои политически анализатори позицията на Владимир Путин в отношенията между България и РСМ цели да остави македонците извън ЕС, за да няма още американски военни бази в близост до Русия.

Затова Путин защитава България, която е единствената пречка пред Северна Македония по пътя й към ЕС.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.