Путин с много важна новина за Русия!

Путин с много важна новина за Русия! Публичните финанси на Русия остават стабилни, с излишък на федералния бюджет от 560 милиарда рубли тази година.

Това заяви руският президент Владимир Путин в четвъртък на заседание на Съвета за стратегическо развитие и национални проекти, съобщиха медии, цитирани от Труд.

„Публичните финанси на Русия остават стабилни.

През януари-ноември тази година федералният бюджет е изпълнен с излишък от 560 милиарда рубли, а консолидираният бюджет с излишък от 1 трилион 451 милиарда рубли“, допълни още Путин.

Путин отбеляза, че като цяло през настоящата и следващите години се очаква „федералният бюджет да бъде изпълнен с малък дефицит, около 2% от БВП“.

„Това ще бъде един от най-добрите показатели сред страните от Г-20.

Освен това сега няма да давам примери, тези цифри за други страни са добре известни, бюджетът за следващите три години предполага постепенно намаляване на дефицита до по-малко от 1 % от БВП през 2025 г.“, заяви Путин.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.